marți, 13 noiembrie 2012

„Marţi 13”

Având în vedere faptul că astăzi este „marţi 13”, pentru a înlătura orice superstiţie că se poate întâmpla ceva rău, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” (ISU) al Judeţului Caraş-Severin ies în stradă, unde vor sta de vorbă cu trecătorii cu privire la modul în care se pot pune la adăpot în faţa situaţiilor de urgenţă.
Astfel, sunt organizate puncte de informare în Reşiţa (Pieţele Agroalimentare Reşiţa Sud, ora 10.00 şi Reşiţa Nord, ora 11.00) şi Oţelu Roşu (Liceul Bănăţean din Oţelu Roşu, ora 10.00) pentru diseminarea măsurilor de prevenire a situaţiilor de urgenţă în scopul apărării vieţii, protecţiei bunurilor şi mediului înconjurător.
Tot astăzi, începând cu ora 12.00, în cadrul campaniei naţionale „FOC – Flăcările Omoară Copii”, reprezentanţii ISU se vor opri la SC Trapezio Textile SRL Reşiţa, cartier Lunca Bârzavei, pentru a informa mămicile şi tăticii care lucrează în această societate cu privire la principalele cauze de incendiu și a modurilor de prevenire, importanța educației anti-incendiu în familie și necesitatea supravegherii permanente a copiilor.
Evenimentul se înscrie în categoria acţiunilor comune iniţiate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România urmare a parteneriatului de colaborare încheiat în luna septembrie a.c. privind derularea în comun a unor campanii cu scopul informării, prevenirii şi conştientizării cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.
     Protocolul, al cărui obiectiv principal este reducerea numărului incidentelor şi, implicit, al victimelor, este primul de acest fel încheiat între I.G.S.U. şi o companie din sectorul energetic din România şi este prevăzut să se dezvolte pe mai multe componente, prima acţiune lansată împreună fiind Campania naţională de informare şi educaţie preventivă “F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”.
Obiectivele comune ale Parteneriatul încheiat între I.G.S.U şi E.ON România vizează conştientizarea publicului ţintă, Cetăţeanul fiind un partener extrem de important în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, în special în sfera asigurării securităţii în utilizarea surselor de energie.

   

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Plt. maj. Ancuţa Balint


Ziua Informării Preventive, marcată în toate subunităţile ISU
Bucureşti, 13 nov /Agerpres/ - Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti i-au întâmpinat marţi, cu ocazia Zilei Informării Preventive, pe copiii care au venit la subunităţile din Capitală pentru a vedea autospecialele şi echipamentele din dotare.
Micuţii de la şcoli şi grădiniţe au stat de vorbă cu pompierii, au fost ridicaţi cu scara autospecialelor, dar au primit şi informaţii referitoare la echipamentele de intervenţie şi dotările maşinilor care aparţin ISU Bucureşti.
Ziua Informării Preventive a fost marcată în toate cele 21 de subunităţi ale pompierilor bucureşteni, unde au avut loc activităţi specifice.
Totodată, la Secţia Grozăveşti şi Detaşamentul Vitan au fost amenajate nişte puncte de informare preventivă, unde au fost distribuite pliante şi afişe cu reguli şi măsuri ce trebuie respectate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, dar şi pentru prevenirea acestora.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca începând din anul 2011, de fiecare dată când ziua de 13 pică marţea, să fie organizată Ziua Informării Preventive, tocmai pentru a sublinia faptul că un incident care se produce nu trebuie raportat la ghinion, trebuie ca oamenii să ia măsuri preventive pentru ca evenimentul, care poate lăsa în urmă victime sau pagube materiale, să poată fi evitat.
Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, peste 6.000 incendii produse la locuinţe şi aproximativ 700 victime se înregistrează anual în România.
Numai în anul 2011, structurile operative din subordinea IGSU au înregistrat peste 225.000 de intervenţii pentru salvarea vieţii oamenilor şi protejarea bunurilor acestora.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu