sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Mechel stopează activitatea în România. Activitatea va fi reluată „în funcţie de conjunctura de pe piaţa oţelului”


Reşiţa, 24 nov /BMTF/ - Compania rusească Mechel, îşi întrerupe temporar procesul de producţie la uzinele metalurgice din Divizia Metalurgică Est-Europeană Mechel, “din cauza situaţiilor nefavorabile existente pe piaţa materiilor prime şi pe cea a produselor metalurgice”, se arată într-un comunicat. Vor fi afectate combinatele din Ucraina şi România. Patronii ruşi invocă conjuctura nefavorabilă a preţurilor pe piaţa metalurgică europeană, pe fondul creşterii preţului materilor prime şi al cererii reduse de produse metalurgice finite, după cum se arată într-un comunicat de presă al Diviziei Metalurgice Est-Europene Mechel.
Ultimele două zile au însemnat şi primele opriri de activitate în România, mai precis la combinatul din Oţelu Roşu. Aceeaşi soartă va avea şi combinatul din Târgovişte, începând cu 27 noiembrie, dată la care se estimează că se va realiza planul pe acest an. Din 15 decembrie, vor fi trimişi acasă şi muncitorii din celelalte combinate metalurgice deţinute la noi în ţară de Mechel: Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Câmpia Turzii.
Pe perioada suspendării temporare a procesului de producţie se vor lua măsurile necesare menţinerii şi întreţinerii utilajelor şi echipamentelor de producţie. Muncitorii care vor lucra în această perioadă vor primi salariile întregi, iar cei care vor fi trimişi acasă vor fi plătiţi în conformitate cu legislaţia din ţările în care Mechel are combinate miniere şi metalurgice.
După cum se arată în comunicatul de presă, activitatea va fi reluată în funcţie de conjunctura de pe piaţa oţelului.
Grupul rus a intrat pe piaţa românească în 2002 şi deţine combinatele Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.
În prezent, la Ductil Steel Oţelu Roşu muncesc 560 de angajaţi, există un stoc de fier vechi de 40.000 de tone şi comenzi de 20.000 de tone de oţel pe lună pentru noiembrie şi decembrie.
Pentru anul viitor există în program o producţie de 360.000 de tone.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu