duminică, 25 noiembrie 2012

Pakistan: Nou atentat cu bombă împotriva minorităţii şiite, cinci morţi


Islamabad, 25 nov /Agerpres/ - Explozia unei bombe în timpul unei procesiuni religioase a minorităţii musulmane şiite a făcut cel puţin cinci morţi şi peste 80 de răniţi duminică în nord-vestul Pakistanului, la sfârşitul unei săptămâni în care atentatele împotriva şiiţilor au făcut în total aproape 40 de victime, relatează AFP.

Atentatul s-a produs în districtul Dera Ismail Khan din provincia Khyber Pakhtunkhwa, situată în apropierea Waziristanului de Sud, regiune tribală considerată a fi un fief al talibanilor şi grupărilor legate de Al-Qaida.

'Cinci persoane au fost ucise şi 83 rănite în urma exploziei bombei', a declarat pentru France Presse un responsabil al autorităţilor locale la Peshawar, Shafeerulla Khan.

Obiectivul atentatului a fost o procesiune de Ashura, sărbătoare islamică celebrată duminică de şiiţi, potrivit unui responsabil al poliţiei, Anwar Khan Akbar.

Un purtător de cuvânt al talibanilor pakistanezi a revendicat atentatul. 'A fost un atentat sinucigaş şi îl revendicăm', a declarat Ehsanullah Ehsan prin telefon pentru AFP.

În încercarea a de împiedica atentate în timpul sfârşitului de săptămână, autorităţile pakistaneze au suspendat serviciile de telefonie mobilă în marile oraşe ale ţării. Telefoanele mobile permit declanşarea bombelor de la distanţă.

Sâmbătă, explozia unei bombe de 10 kg la trecerea unei procesiuni şiite, în aceeaşi zonă, a făcut opt morţi şi zeci de răniţi. Două alte atentate împotriva acestei minorităţi au avut loc în cursul săptămânii, soldându-se în total cu 25 de morţi la Karachi (sud) şi Rawalpindi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu