sâmbătă, 24 noiembrie 2012

America Latină: Cel puţin 74 de jurnalişti ucişi în trei ani /raport ONG/


Guatemala City, 23 nov /Agerpres/ - Cel puţin 74 de jurnalişti au fost ucişi în ultimii trei ani în America Latină, între care 49 în Honduras şi Mexic, cele mai periculoase ţări din regiune pentru exercitarea acestei profesii, potrivit unui raport publicat în Guatemala de un ONG regional, relatează AFP.

25 de jurnalişti au fost ucişi între 2010 şi 2012 în Honduras şi 24 în Mexic, indică raportul elaborat de IFEX-ALC, o reţea de organizaţii pentru apărarea libertăţii presei în America Latină. De asemenea, nouă jurnalişti au fost ucişi în Brazilia, şapte în Ecuador, trei în Peru şi Columbia, doi în Guatemala şi unul în Argentina.

Prezenţa crimei organizate, intoleranţa anumitor puteri publice, violenţa sexuală sunt tot atâtea ameninţări la adresa jurnaliştilor din regiune, a explicat joi în capitala guatemaleză Pedro Vaca, membru al reţelei.

'Trebuie garantată libera exercitare a jurnalismului în medii riscante şi punerea în aplicare a unor măsuri de protecţie, precum şi a unor politici de justiţie', a adăugat acesta.

Potrivit organizaţiei, niciuna din cele 74 de crime nu a fost încă elucidată.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu