marți, 27 noiembrie 2012

Campania „Tu decizi. Votează legal!” şi sancţiuni pentru nerespectarea normelor rutiere

În cursul zilei de 26.11.2012 au continuat activităţile în mediul rural în cadrul campaniei naţionale „Tu decizi! Votează legal”. Astfel, poliţişti de la Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciul Cabinet, Poliţia Municipiului Reşiţa – Biroul rutier şi Secţia 1 Rurală Reşiţa au stat de vorbă cu  cetăţeni din localităţile Brebu şi Soceni, dar şi cu participanţii aflaţi în trafic pe DN 58, recomandându-le să voteze legal cu prilejul alegerilor pentru Parlamentul României din data de 9 decembrie 2012, deoarece pedeapsa prevăzută pentru încălcarea normelor electorale este închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Poliţiştii au împărţit aproximativ 70 de materiale preventive, amintindu-le cetăţenilor că votul lor nu este de vânzare şi că pot sesiza încălcarea legii la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.
Activităţile în cadrul campaniei vor continua şi în perioada următoare, atât în mediul urban cât şi în mediul rural.
    Totodată cu activităţile de prevenire şi informare, poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni pe raza întregului judeţ cu aparatele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.
    În prima zi a acţiunii oamenii legii au verificat un număr de 248 autovehicule şi au aplicat 198 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 31 700 lei.
    Pentru că patru conducători auto au efectuat depăşiri neregulamntare punându-şi chiar viaţa în pericol, au rămas fără permisele de conducere. Alţi 10 şoferi au primit amenzi pentru nepurtarea centurilor de siguranţă.
Şi de această dată cele mai multe dintre sancţiuni au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză în număr de 134, principala cauză a producerii de accidente pe raza judeşului nostru. Au fost depistate în trafic şi autovehicule cu defecţiuni tehnice (11) sau cu lipsa inspecţiei tehnice periodice (una).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu