luni, 26 noiembrie 2012

Sancţiuni contravenţionale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

În perioada 21-25 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru depistarea conducătorilor de vehicule aflaţi sub influenţa bauturilor alcoolice.
Poliţiştii au testat 886  de persoane, din care 861 conducători de autovehicule şi 25 alţi participanţi la trafic.
Un număr de patru şoferi au fost sancţionaţi contravenţional fiindcă se aflau sub inflenţa băuturilor alcoolice. Pe lângă amenzi, au fost întocmite un număr de şapte dosare de cercetare penală pentru conducerea de autovehicule de către persoane având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

În perioada 26-28 noiembrie vor fi intensificate activităţile pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, fiind organizată o acţiune la nivel naţional pentru reducerea riscului rutier.

La activităţi vor participa atât poliţişti de la rutieră, cât şi poliţişti de ordine publică, care vor folosi toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor aflate în dotare.

Dispunerea poliţiştilor în teren şi acţiunile întreprinse pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie grave se va face ţinând cont de intervalele orare şi zonele cu risc crescut identificate, punându-se accent pe reţeaua de drumuri naţionale. 

Pe lângă activităţile de prevenire a evenimentelor rutiere, poliţiştii vor acţiona în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu