sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Pakistan: Talibanii revendică atentatul contra unei procesiuni şiite în nord-vestul ţării


Islamabad, 24 nov /Agerpres/ - Talibanii pakistanezi au revendicat, sâmbătă, atentatul contra unei procesiuni şiite produs în nord-vestul Pakistanului şi soldat cu cel puţin şapte morţi, transmite France Presse.

''Noi am lansat atacul contra comunităţii şiite'', a declarat pentru AFP Ehsanullah Ehsan, purtător de cuvânt al talibanilor pakistanezi.

Explozia unei bombe amplasate pe marginea drumului în momentul trecerii unei procesiuni şiite a ucis cel puţin şapte persoane sâmbătă într-un oraş din nord-vestul Pakistanului, în apropiere de zonele tribale considerate fief al militanţilor fundamentalişti musulmani.

Atentatul a avut loc la Dera Ismail Khan, district al provinciei Khyber Pakhtunkhwa, situat în apropierea zonelor tribale considerate un bastion al talibanilor şi al altor grupări având legături cu Al-Qaida. Două atacuri produse la începutul acestei săptămâni împotriva minorităţii şiite s-au soldat cu moartea a 25 de persoane la Karachi (sud) şi Rawalpindi, oraşul geamăn al capitalei Islamabad.

Autorităţile pakistaneze au suspendat vineri serviciile de telefonie mobilă în marile oraşe pentru a preveni astfel atentatele cu bombă în timpul ceremoniilor care marchează luna sfântă Muharram. Telefoane mobile pot fi folosite pentru a declanşa bombe de la distanţă.

În decembrie 2009, un atac sinucigaş a ucis 43 de persoane la Karachi în timpul sărbătorii Ashura marcată duminică în Pakistan, ţară musulmană cu 180 de milioane de locuitori, dintre care mai puţin de 20% şiiţi. De la începutul anului, peste 300 de şiiţi au fost ucişi în atacuri în Pakistan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu