vineri, 30 noiembrie 2012

Rusia: Doi morţi şi sute de accidente rutiere din cauza ninsorilor abundente


Moscova, 30 nov /Agerpres/ - Ninsorile abundente căzute vineri în partea europeană a Rusiei au provocat sute de accidente rutiere şi s-au soldat cu doi morţi, precum şi cu mari pagube materiale, îndeosebi la Sankt Petersburg, arată agenţiile ruse preluate de AFP.

Ninsorile au perturbat serios circulaţia rutieră la Moscova, unde stratul de zăpadă depus în două zile măsoară aproape 40 cm, nivel înregistrat de obicei în luna ianuarie, informează serviciile meteorologice. Imense ambuteiaje s-au format în capitală şi la periferia ei, au anunţat autorităţile locale, care prevăd un sfârşit de săptămână dificil pe străzile Moscovei din cauza ninsorilor care vor continua să cadă.

În regiunea Nijni-Novgorod (400 km est de Moscova), o maşină s-a lovit violent de un camion după ce şoferul a pierdut controlul pe şoseaua înzăpezită. Conducătorul auto şi pasagerul din maşină, viceguvernatorul din Ulianovsk, Nikolai Doronin, şi-au pierdut viaţa.

La Sankt Petersburg, o furtună de zăpadă şi puternice rafale de vânt au smuls acoperişuri de pe case, copaci şi panouri de semnalizare.

Intemperiile au provocat perturbări şi în ţările baltice şi în Finlanda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu