miercuri, 28 noiembrie 2012

Fâşia Gaza: Banca Mondială va aloca 6,4 milioane de dolari pentru sistemul de alimentare cu apă

Gaza, 28 nov /Agerpres/ - Banca Mondială (BM) a anunţat marţi, într-un comunicat, că va aloca un ajutor financiar de 6,4 milioane de dolari în scopul finanţării unui proiect de îmbunătăţire a sistemului de gestiune a apei şi de canalizare în Fâşia Gaza, transmite AFP.

Este vorba de un proiect vizând finanţarea 'reabilitării şi expansiunii sistemului existent de apă şi de ape uzate, precum şi de ameliorare a capacităţilor de furnizare şi de mentenanţă a serviciilor de apă şi reabilitare', se menţionează în comunicat.

'Cetăţenii din Gaza depind foarte mult de resursele subterane de aprovizionare cu apă. Fiind singura sursa semnificativă de apă, apa subterană este suprautilizată şi extrem de poluată', îşi manifestă îngrijorarea BM, care atrage atenţia că apele uzate se întorc în natură fără o tratare prealabilă, ceea ce 'ameninţă sănătatea palestinienilor' şi a mediului.

'Suntem îngrijoraţi de lipsa aprovizionării cu apă proprie consumului şi faţă de deteriorarea calităţii resurselor de apă în Fâşia Gaza, una din zonele cele mai dens populate din lume', a comentat Mariam Sherman, responsabila Băncii Mondiale pentru Fâşia Gaza şi Cisiordania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu