duminică, 25 noiembrie 2012

Armata israeliană a provocat pagube de 1,2 miliarde de dolari în Fâşia Gaza - Hamas


GAZA (MEDIAFAX) - Mişcarea Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, a afirmat că operaţiunea militară israeliană Pilon de Apărare a provocat pagube în valoare de peste 1,2 miliarde de dolari pe teritoriul palestinian, relatează AFP.
"Costul total al pagubelor provocate de agresiunea israeliană este de 1,245 de miliarde de dolari (960 de milioane de euro)", a afirmat Taher al-Nounou, purtător de cuvânt al Guvernului Hamas în Gaza, în cadrul unei conferinţe de presă.
Nounou a cifrat pagubele directe la 545 de milioane de dolari (420 de milioane de euro) şi pagubele indirecte la 700 de milioane de dolari (540 de milioane de euro).
Potrivit lui, 200 de case au fost total distruse şi alte 8.000 avariate de atacurile israeliene.
În plus, 42 de clădiri nerezidenţiale, între care sediul Guvernului Hamas din Gaza, au fost distruse integral, precum şi trei moschei şi un centru medical.
Mai multe sute de clădiri oficiale au suferit pagube, a afirmat Nounou.
Armata israeliană a precizat că a lovit peste 1.500 de ţinte, dintre care 19 centre de comandament, 26 de instalaţii de fabricare şi stocare a armelor şi 980 de lansatoare de rachete îngropate.
Potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas, 166 de palestinieni au murit şi alţi 1.235 au fost răniţi, majoritatea civili, în urma bombardamentelor israeliene din perioada 14-21 noiembrie.
În Israel, şase persoane, dintre care doi soldaţi, au murit în urma tirurilor cu rachete provenind din Gaza, iar 240 au fost rănite, potrivit armatei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu