duminică, 25 noiembrie 2012

Universităţile din Kabul vor fi închise timp de zece zile după confruntări între sunniţi şi şiiţi


 KABUL (MEDIAFAX) - Universităţile din Kabul vor fi închise timp de zece zile după ce confruntările dintre studenţii sunniţi şi cei şiiţi au provocat moartea unei persoane şi rănirea altor 21, sâmbătă, a anunţat duminică Ministerul de Interne, citat de AFP.
"Este o măsură de precauţie pentru a se putea repara clădirile şi pentru calmarea spiritelor", a declarat pentru AFP Sediq Sediqqi, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.
Sâmbătă, în jurul orei 17.00 (14.30 ora României), un grup de şiiţi a vrut să practice ritualurile Ashura în afara moscheii universităţii, dar acest lucru le-a fost refuzat de sunniţi, a povestit Sediqqi.
"Atunci s-au bătut cu mâinile goale, cu pietre, cu bastoane şi cu tot ce au găsit", potrivit purtătorului de cuvânt, care susţine că "cele două grupuri şi-au vorbit ulterior", iar "aceasta nu este o problemă majoră".
Un student a murit şi alţi 21 au fost răniţi, a precizat Sediq Sediqqi.
Potrivit martorilor oculari, studentul ucis ar fi fost aruncat de la o fereastră situată la etajul al treilea al unui dormitor, unde au avut loc majoritatea incidentelor.
Autorităţile politice şi religioase, între care lideri şiiţi - minoritari în Afganistan - au făcut apel la calm.
Ashura este o ceremonie care comemorează uciderea imamului Hussein, nepotul profetului Mahomed, de către armatele califului Yazid în 680.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu