joi, 29 noiembrie 2012

Comunicat de presă

De la începerea campaniei electorale şi până în prezent pe raza judeţului Caraş-Severin a fost înregistrat doar un incident electoral, campania desfăşurându-se fără probleme.
În toată această perioadă structurile Minsterului Administraţiei şi Internelor au fost angrenate în activităţi de prevenire şi informare a cetăţenilor, acţiuni ce fac parte din campania lansată la nivel naţional „Tu decizi.Votează legal!” Oamenii legii au împărţit aproximativ 5000 de pliante şi lipite 430 de afişe, materiale cu caracter preventiv ce au ajuns atât în mediul urban cât şi rural.
Dacă în perioada campaniei pentru alegerile locale din luna iunie a.c., au fost înregistrate 35 de incidente electorale, 9 reprezentând infracţiuni şi 8 contravenţii, în această campanie se regăseşte un singur incident.
Lucrătorii din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor au fost angrenaţi în activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice precum şi desfăşurării mitingurilor sau a adunărilor publice electorale fără evenimente negative.
Obiectivul asumat, acela de a asigura ordinea şi siguranţa publică pe perioada campaniei şi pe parcursul procesului electoral din data de 9 decembrie rămâne prioritatea numărul unu a poliţiştilor.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin înregistrează si verifica fiecare semnalare privind posibile încălcari ale legislaţiei electorale, venite atât din partea competitorilor politici, cât şi din partea cetăţenilor. Tratăm toate sesizările cu echidistanţă, fără a ţine cont de culoarea politică a persoanelor implicate.

Votul tău nu este de vânzare! Pentru orice încălcare a legii apelaţi numărul unic de urgenţă 112.


În noaptea de 28/29 noiembrie a.c., pe strada Dunării din Moldova Nouă o patrulă mixtă formată dintr-un poliţist şi un poliţist local a observat doi bărbaţi, care la vederea autospecialei de poliţie au încercat să fugă. Întrucât cei doi aveau bagaje voluminoase sub geci, poliţiştii i-au urmărit pe jos. Fiindcă nu s-au oprit la somaţiile verbale ale agenţilor, poliţistul local a tras două focuri de avertisment în plan vertical cu arma din dotare (neletală), reuşindu-se imobilizarea uneia dintre persoane.
La controlul corporal al acestuia, în mâneca stângă a fost găsit un cuţit, iar la verificarea bagajului abandonat de bărbat s-a constatat că era un banner inscripţionat cu sigla unei formaţiuni politice. Bărbatul a fost identificat ca fiind H.GABRIEL, în vârstă de 27 ani, din Moldova Nouă.
În urma cercetărilor s-a stabilit că împreună cu H.PETRU, au tăiat sforile cu care era ancorat banner-ul în scopul de a-l sustrage.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi port ilegal de cuţit.

CENTRUL DE COMUNICARE  JUDEŢEAN CARAŞ-SEVERIN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu