vineri, 23 noiembrie 2012

Un palestinian a fost ucis de israelieni în Fâşia Gaza

GAZA (MEDIAFAX) - Un palestinian a fost ucis vineri de către armata israeliană în sudul Fâşiei Gaza, un prim incident armat de la intrarea în vigoare a unui armistiţiu, miercuri seara, potrivit Serviciilor de Urgenţă din acest teritoriu palestinian guvernat de mişcarea islamistă Hamas, relatează AFP.
Anwar Abdelhadi Qdeih, în vârstă de 21 de ani, a fost ucis de tiruri israeliene în apropiere de frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel, iar alţi şapte palestinieni au fost răniţi în satul Khuzaa, la est de Khan Yunes, a precizat pentru AFP Adham Abu Selmiya, un purtător de cuvânt al Serviciilor de Urgenţă din Gaza.
"Şapte civili au fost răniţi de gloanţele forţelor de ocupaţie, care au deschis focul asupra unui grup de agricultori la Khouzaa", a adăugat pe un ton grav acesta.
Potrivit mărturiilor, soldaţii israelieni au tras din baza militară de la Kissufim asupra unui grup de palestinieni, în principal agricultori, care au ţinut să se întoarcă pe terenurile lor situate la graniţă, unde armata israeliană a interzis accesul, sub ameninţarea deschiderii focului.
Un purtător de cuvânt al armatei a răspuns că "au avut loc mai multe tulburări în regiunea de sud a Fâşiei Gaza, în apropiere de gardul de securitate".
"Palestinienii au încercat să se infiltreze în Israel, iar soldaţii au reacţionat trăgând focuri de avertizare în aer", a afirmat acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu