vineri, 30 noiembrie 2012

Zona euro: Nivel record al şomajului, 11,7% în luna octombrie


Bruxelles, 30 nov /Agerpres/ - Şomajul în zona euro a ajuns la un nivel record, 11,7% din populaţia activă în luna octombrie, cu 0,01 procente mai mult decât luna precedentă, a anunţat vineri Biroul de statistică al Comisiei Europene, Eurostat.

Acest procent arată că 18,7 milioane persoane s-au aflat în şomaj în luna octombrie în cele 17 state membre ale uniunii monetare.

În lunile iulie, august, septembrie, economia zonei euro a înregistrat cel mai slab trimestru, de la recesiunea economică încheiată în 2009.

Ţările cele mai afectate de şomaj au fost Spania şi Grecia, 26,2% respectiv 25,4%, dar şi Portugalia /16,3%/. Procentul de tineri fără un loc de muncă stabil în cele două ţări a ajuns până la 60%, în luna octombrie.

Pe de altă parte, ţările cel mai puţin afectate de şomaj în aceeaşi lună au fost Austria /4,3%/, Luxemburgul /5,1%/, Germania /5,4%/ şi Olanda /5,5%/.

Conform aceluiaşi studiu, nivelul inflaţiei în noiembrie este estimat la 2,2 procente în zona euro, mai mic faţă de lunile trecute, dar peste 2 procente, cât prognozase Banca Centrală Europeană /BCE/.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu