luni, 26 noiembrie 2012

Israel: Ministrul apărării se retrage din viaţa politică

Tel Aviv, 26 nov /Agerpres/ - Ministrul apărării israelian, Ehud Barak, a anunţat luni că se retrage din viaţa politică, dar va continua să conducă Ministerul Apărării până la alegerile legislative anticipate, prevăzute să se desfăşoare în luna ianuarie, informează agenţiile de presă internaţionale.

'Îmi anunţ decizia de a părăsi viaţa politică şi de a nu mă prezenta la alegerile' de la 22 ianaurie, a declarat Ehud Barak într-o conferinţă de presă la Tel Aviv.

Decizia surprinzătoare a lui Ehud Barak, totodată prim-vicepremier, intervine ca urmare a rezultatelor celor mai recente sondaje de opinie, care prevăd un scor mic pentru noul său partid, Atzmaut /Independenţa/, la alegerile legislative anticipate de la 22 ianuarie anul viitor, conform majorităţii analiştilor politici.

Ehud Barak este considerat drept unul din cei mai buni experţi militari israelieni. A avut un parcurs prestigios şi a intrat pe scena politică în anii '90, după ce a ieşit din rândurile armatei.

În armata israeliană /Tsahal/, Ehud Barak a fost şef al Direcţiei de Informaţii Militare, comandant al Comandamentului Teritorial de Centru şi şef al Marelui Stat Major.

După trecerea sa în rezervă, Ehud Barak a ocupat cronologic funcţiile de ministru de interne, ministru de externe, prim-ministru /1999-2001/. În actualul guvern condus de Benjamin Netanyahu /Likud, dreapta/, Ehud Barak deţine funcţiile de prim-vicepremier şi ministru al apărării.

La 17 ianuarie 2011, Ehud Barak a anunţat că părăseşte Partidul Muncii şi împreună cu cinci colaboratori înfiinţează un nou partid politic de centru, sionist şi democratic, Atzmaut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu