vineri, 30 noiembrie 2012

Exerciţii comune sino-americane


Beijing, 30 nov /Agerpres/ - Armatele chineză şi americană au efectuat vineri un exerciţiu de intervenţie comună post-catastrofă. În opinia analiştilor politici şi militari, acest lucru reprezintă o încercare de sporire a încrederii între părţi şi un semn de ameliorare a relaţiilor militare între Statele Unite ale Americii şi China, notează AFP şi AP.

Exerciţiile au avut loc în regiunea Chengdu /sud-vestul Chinei/ şi le-a oferit părţilor ocazia de a se pronunţa pentru consolidarea cooperării sino-americane în domeniu.

În septembrie, China şi Statele Unite ale Americii au participat la primul exerciţiu comun antipiraterie, care a fost organizat în Golful Aden şi s-a desfăşurat în timpul vizitei la Beijing a ministrului apărării american Leon Panetta.

Cu aceeaşi ocazie, şeful Pentagonului a pledat pentru consolidarea a ceea ce Leon Panetta a catalogat drept 'cel mai important parteneriat bilateral la nivel mondial'.

Aceste acţiuni intervin în contextul intenţiei exprimate de administraţia preşedintelui Barack Obama privind consolidarea prezenţei militare a SUA în regiunea Asia-Pacific.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu