miercuri, 28 noiembrie 2012

Peste 50 de morţi în mai multe atentate comise la periferia Damascului


Damasc, 28 nov /BMTF/ (Corespondenţă de la Riyad Mohamed Saad) – Damascul a fost iarăşi, astăzi, însîngerat, de martiri şi nevinovaţi, chiar la primele ore ale dimineţii. 54 de persoane au fost ucise şi peste 120 au fost rănite, în două atentate cu maşină-capcană şi în explozia mai multor bombe la periferia proguvernamentală a regimului, la sud-est de Damasc.  

Potrivit locuitorilor, atentatele simultane au avut loc în jurul orei locale 06.30 (şi ora României) la Jaramana, unde locuiesc majoritatea druzilor şi a creştinilor care au constituit miliţii pentru a-şi apăra cartierul. Una dintre explozii a avut loc în apropiere de o staţie de alimentare cu carburanţi. Faţada unui imobil şi zeci de maşini au fost puternic deteriorate. Rămăşitele unor corpuri neidentificate au fost puse în 10 saci.

Ce vor de la Jaramana? Cartierul găzduieşte oameni veniţi din întreaga Sirie, fie din Deraa,  sau din Soueida, o provincie populată de către druzi , este o întrebare care stă pe buzele multor locuitori ai cartierului lovit de tragedie.
Atentatele nu au fost revendicate după ce au fost comise, dar exploziile simultane şi recurgerea la maşină-capcană sugerează un mod de operaţiune specific unor grupări islamiste precum Al-Qaida, sau afiliate. Agenţia oficială siriană Sana a anunţat că atentatele au fost comise de către "terorişti", ceea ce semnifică rebeli, potrivit terminologiei oficiale.

Din martie 2011, când a începutul revolta împotriva regimului, care s-a transformat în război civil, autorităţile acuză "grupări teroriste susţinute din străinătate" că stau la originea comiterii violenţelor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu