vineri, 23 noiembrie 2012

Prinţul William, la originea scurgerii unor informaţii clasificate

Londra, 23 nov /Agerpres/ - Ministerul Apărării din Marea Britanie a trebuit să schimbe numele de utilizator şi parola mai multor militari, după ce pe site-ul prinţului William au fost postate fotografii cu baza militară unde acesta serveşte, potrivit tabloidului Daily Express.

Fotografiile menite să arate o zi lucrătoare normală din viaţa celui de-al doilea pe linie succesorală la tronul Marii au fost publicate marţi. În una din cele zece fotografii postate, în fundal, se vede un ecran de calculator pe care se pot desluşi informaţii clasificate.

După intervenţia unor oficiali ai Ministerului Apărării, unele fotografii au fost retuşate, iar numele de utilizator şi parola, care ar fi putut fi folosite de terţe persoane, au fost schimbate.

'Toate fotografiile au suferit unele modificări şi republicate. Mass-media poate să le folosească acum liber', citează ziarul un oficial al instituţiei de apărare britanice.

Din septembrie 2010, prinţul William serveşte ca pilot de elicopter de salvare la baza aeriană din insula Anglesey (Ţara Galilor). În iunie 2012, el a primit dreptul să comande operaţiunile de căutare şi salvare ale batalionului său din cadrul Royal Air Force (RAF), dislocat în insula Anglesey (nord-vestul coastei galeze). Până atunci, prinţul William era doar copilot în operaţiunile de salvare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu