miercuri, 28 noiembrie 2012

Manifestaţii de amploare în Egipt, împotriva preşedintelui Mohamed Morsi

CAIRO (MEDIAFAX) - Zeci de mii de egipteni s-au reunit marţi în piaţa Tahrir din Cairo pentru a protesta faţă de decizia lui Mohamed Morsi de a-şi extinde prerogativele, aceasta fiind cea mai puternică mobilizare împotriva preşedintelui islamist de la alegerea sa, în iunie, relatează AFP.
Mai multe marşuri s-au reunit în celebra piaţă din capitala egipteană pentru a denunţa, de asemenea, puternica mişcare a Fraţilor Musulmani, din care provine preşedintele.
Manifestaţii ostile preşedintelui au avut loc şi în alte oraşe din ţară, afectate de o criză gravă de la decizia din 22 noiembrie a lui Morsi de a-şi consolida temporar prerogativele în scopul de a putea realiza reforme, potrivit lui. Dar criticii săi au denunţat un "nou faraon".
"Pleacă!", scandau manifestanţii din piaţa Tahrir, reluând sloganul emblematic al revoltei care l-a înlăturat de la putere pe preşedintele autocrat Hosni Mubarak, în februarie 2011.
Un banner amplasat la intrarea în piaţă proclama: "Interzis Fraţilor Musulmani".
"Nu vrem să înlocuim un dictator cu altul", a afirmat un student, Asser Ayub, în vârstă de 23 de ani.
Ca de fiecare dată în ultima săptămână, au avut loc confruntări sporadice în piaţă, în apropiere de ambasada Statelor Unite, între tineri şi poliţie, care a răspuns cu gaze lacrimogene la aruncările cu pietre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu