miercuri, 28 noiembrie 2012

Italia: Stare de alertă în şapte regiuni din cauza intemperiilor

Roma, 28 nov /Agerpres/ - Ploile torenţiale şi vântul puternic care s-au abătut asupra regiunilor din nordul şi centrul Peninsulei în ultimele 48 de ore au creat numeroase probleme, printre care inundaţii şi surpări de teren, mai ales în şapte regiuni, informează miercuri cotidianul roman La Repubblica.

Situaţia este critică mai ales în regiunea Toscana /centru/, unde la Massa Carrara au fost evacuate de pompieri, marţi noapte, peste 20 de locuinţe inundate de râul Carrione. În total, au fost evacuate circa 80 de persoane.

Ploi torenţiale şi la Lucca, Grosseto, Pisa, Livorno şi Florenţa, oraş care a fost lovit marţi de precipitaţii extraordinare, 'o adevărată bombă de apă', a declarat primarul Matteo Renzi. Acesta a anulat miercuri campania sa electorală în vederea desfăşurării balotajului de duminică 2 decembrie, la care participă, împreună cu Pierluigi Bersani, în calitate de candidat la alegerile primare ale forţelor de centru-stânga din Italia.

Protecţia civilă italiană a lansat alerta şi în alte regiuni, printre care Liguria, Piemont, Veneto, Friuli Veneţia Giulia, Lazio şi Campania.

Alertă şi la Veneţia, unde fenomenul numit 'apă înaltă' va putea ajunge miercuri la circa 130 de centimetri.

La Genova, în regiunea Liguria /nord/, numeroase şcoli au fost închise miercuri.

Actuala perturbaţie, numită 'Meduza' de meteorologii italieni, va provoca ploi şi temperaturi scăzute în întreaga Peninsulă, în următoarele zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu