joi, 29 noiembrie 2012

New-York: Prima zi din istoria modernă, fără nici o crimă

Washington, 29 nov /Agerpres/ - Pentru prima oară în istoria recentă, pe parcursul unei zile nu s-a produs nicio crimă violentă în metropola americană New York, acest record absolut s-a înregistrat luni, 26 noiembrie, a relatat miercuri BBC News, cu referire la oficiali din poliţia newyorkeză.

În general, în 2012 la New York s-a profilat tendinţa reducerii violenţei, înregistrându-se cel mai mic număr de crime în raport cu anii 1960. Această tendinţă nu a fost afectată nici măcar de creşterea bruscă a numărului de astfel de infracţiuni în luna iunie.

De la începutul anului 2012, potrivit poliţiei, în această metropolă americană au fost comise 366 de omoruri, cu 23 % mai puţin faţă de anul precedent, în care şi-au pierdut viaţa 472 de persoane.

Un număr atât de mic de crime, spun experţii, este neobişnuit pentru acest oraş cu o populaţie de peste opt milioane de locuitori. Pentru comparaţie, în Philadelphia, oraş cu 1,5 milioane de locuitori, de la începutul anului în curs au fost înregistrate 301 de crime violente, iar în Chicago, cu o populaţie de 2,7 milioane - anul acesta s-au produs 462 de omoruri.

O serie de experţi asociază scăderea numărului de crime cu practica 'stop and frisk' a poliţiei din New York. Cu toate acestea, sunt voci care susţin că din cauza acestui program sute de mii de locuitori ai metropolei, în special afroamericani şi latinoamericani, sunt reţinuţi şi percheziţionaţi fără motiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu