luni, 26 noiembrie 2012

Acţiuni cu sancţiuni şi activităţi de prevenire a votului ilegal

În acest sfârşit de săptămână, 24-25 noiembrie a.c., poliţiştii au organizat şi desfăşurat activităţi de prevenire şi informare a cetăţenilor, cu privire la sancţiunile pe care le riscă cetăţenii dacă încalcă legislaţia referitoare la procesul electoral, activităţi ce fac parte din campania „Tu decizi.Votează legal!”.
Oamenii legii au desfăşurat atât activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice, dar au stat de vorbă cu cetăţenii cărora le-au fost explicate riscurile dacă încalcă normele Legii nr.35/2008, pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului. Astfel poliţiştii au organizat acţiuni punctuale pe raza oraşelor Anina, Oraviţa, Oţelu Roşu şi municipiul Caransebeş unde au fost împărţite 200 de materiale cu caracter preventiv.
Pe lângă activităţile de prevenire, în cele două zile lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au intervenit la 68 de apeluri primite prin numărul unic de urgenţă 112. La un număr de 66 apeluri s-a intervenit până la 10 minute, la un apel până la 15 minute şi la un altul până la 20 de minute.
Majoritatea dintre aceste apeluri au reprezentat scandaluri în familie, în baruri şi restaurante, dar şi apeluri neconfirmate. De exemplu la Cornereva un bărbat a sesizat un scandal cu persoane cunoscute, incident neconfirmat. Apelantul a fost sancţionat cu suma de 500 lei. Un alt apel a vizat un accident fără victime produs pe DN 68.
 În urma acestor apeluri 33 de persoane au fost sancţionat contravenţional, amenzi a căror valoare se ridică la suma de 8700 lei.

Pentru orice încălcare a legii cetăţenii pot apela numărul unic de urgenţă 112.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu