vineri, 30 noiembrie 2012

Doi soldaţi austrieci ai ONU răniţi de tiruri în apropiere de Damasc


Viena, 30 nov /Agerpres/ - Siria era joi privată de internet, au anunţat două societăţi americane care supraveghează traficul de date pe reţea, informează AFP.

'Siria este de fapt privată de internet', a anunţat societatea Renesys, în timp ce, potrivit societăţii Akamai, aproximativ 77 de reţele în Siria nu mai funcţionează de la 10,26 GMT. Rebelii sirieni au anunţat anterior că reţelele de comunicare au fost întrerupte joi în mai multe regiuni din ţară.

Armata siriană a lansat joi o ofensivă majoră la sud-est de capitală, de-a lungul autostrăzii ce duce la aeroportul internaţional din Damasc şi care a fost închisă în cursul dimineţii, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH).

Doi soldaţi austrieci din forţa ONU în Golan au fost răniţi joi când convoiul lor se îndrepta spre aeroportul din Damasc, a anunţat Ministerul austriac al Apărării.

Cei doi soldaţi, care erau desfăşuraţi pe platoul Golan în cadrul Forţei ONU de observare a dezangajării dintre Siria şi Israel /UNDOF/, se deplasau spre aeroportul din Damasc pentru a se întoarce în Austria, potrivit ministerului, citat de AFP.

Unul a fost rănit în braţ şi celălalt la umăr, ambii uşor atinşi fiind trataţi de un medic ce mergea cu ei, iar convoiul a ajuns la aeroport la scurt timp după incident.

Potrivit unui purtător de cuvânt al ministerului austriac, nu a fost posibil să se stabilească imediat dacă trăgătorii erau membri ai forţelor guvernamentale siriene sau rebeli ce luptă împotriva puterii preşedintelui Bashar al-Assad.

Televiziunea de stat siriană, citând o sursă din Ministerul sirian al Afacerilor Externe, a atribuit tirul rebelilor.

'În jurul prânzului /10.00 GMT/, când un grup terorist armat a tras spre o poziţie a armatei în sectorul Aqraba, focurile au lovit un vehicul al UNDOF, rănind doi membri ai acestei forţe', a declarat televiziunea.

Ministrul austriac al afacerilor externe, Michael Spindelegger, şi ministrul apărării Norbert Darabos au condamnat atacul şi au anunţat într-un comunicat că vor protesta pe lângă Consiliul de Securitate al ONU.

Spindelegger a cerut ambasadei austriece la Damasc să protesteze pe lângă guvernul sirian şi ambasadorului Siriei la Viena să fie convocat la minister pentru a oferi explicaţii.

''O nouă Sirie'' va apărea ca urmare a conflictului dintre regimul lui Bashar Al-Assad şi opoziţia armată, a estimat joi mediatorul internaţional Lakhdar Brahimi, lăsând să se înţeleagă faptul că preşedintele sirian va trebui să renunţe în cele din urmă la putere, relatează AFP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu