duminică, 25 noiembrie 2012

BULETIN DE PRESĂ


Dosare penale  pentru conducerea de vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice


În cadrul acţiunilor pe linia circulaţiei rutiere desfăşurate în seara zilei de ieri, 24 noiembrie şi în cursul nopţii de 24/25, au fost întocmite patru dosare de cercetare penală pentru conducerea de autovehicule de către persoane aflate sub inflenţa băuturilor alcoolice.
T.CONSTANTIN, de 53 ani, a fost depistat pe strada Timişoarei din Reşiţa. La testarea acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.Un tânăr de 23 aflat la volanul unui autoturism a fost oprit pentru contral pe strada Căminelor din Reşiţa. De această dată alcooltestul a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii au oprit pentru control un autovehicul şi pe strada Cloşca din Oraviţa. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că la volan se afla F.MARIAN, în vârstă de 25 ani, la testarea căruia a rezultat o concentraţie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe strada Carpaţi din Bocşa, oamenii legii au oprit un alt autoturism la volanul căruia s-a aflat T.GABRIEL, în vârstă de 32. Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul alcooltest.
Celor patru şoferi le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 În toate cazurile se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
·         
Brazi fără aviz
 
În cursul zilei de ieri, 24 noiembrie a.c., un lucrător din cadrul Postului de Poliţie Văliug a depistatat un tânăr în vârstă de 24 de ani, care transporta cu un autovehicul 19 brazi cu lungimea de 2 şi 3 metri.
Verificările efectuate au indicat faptul că tânărul nu avea aviz de însoţire a brazilor, motiv pentru care s-a aplicat o sancţiune contravenţională în cuantum de 3000 de lei, iar brazii au fost predaţi Ocolului Silvic Văliug.
·         

Mandat de arestare preventivă pentru distrugere prin incendiere

Un tânăr de 28 ani, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile fiind suspectat de comiterea a patru infracţiuni de distrugere, trei dintre acestea fiind prin incendiere, toate fiind săvârşite pe raza localităţii Zorlenţu Mare.
Ultima faptă a avut loc în data de 21 noiembrie, atunci când partea vătămată a sesizat Postul de Poliţie Zorlenţu Mare cu privire la faptul că într-o grădină mai multe clăi de fân au fost distruse prin incendiere. Existând suspiciuni cu privire la faptul că focul a fost pus intenţionat au fost continuate investigaţiile pentru identificarea suspectului.
La scut timp a fost identificat principalul suspect în persoana lui T.SAMUEL, în vârstă de 28 ani, din judeţul Mehedinţi. Acelaşi tânăr este cercetat în alte trei cazuri de distrugeri, respectiv incendierea a două vagoane de stupi, 1000 de baloţi cu fân, două saivane cu oi şi distrugerea prin lovirea a 44 stupi de albine, prejudiciul total ridicându-se la suma de aproximativ 118500 lei.
În data de 23 noiembrie tânărul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, iar în urma prezentării la Judecătoria Reşiţa, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind depus la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă.
·         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu