joi, 29 noiembrie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ

Lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean sunt pregătiţi pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pe timpul manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a României.

În perioada 30.11 – 02.12.2012, cu ocazia sărbătorilor legale, respectiv Sfântul Apostol Andrei şi 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, având în vedere că vor fi organizate la nivel local unele manifestări publice, slujbe religioase sau ceremonii pentru depunerea de coroane de flori, a fost suplimentat dizpozitivul de ordine şi siguranţă publică pentru asigurarea liniştii şi siguranţei publice pe raza judeţului. Astfel toţi lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, cu excepţia concediilor de odihnă, medicale şi a misiunilor, sunt angrenaţi în acţiunile organizate şi desfăşurate în această perioadă. 
Se va acţiona şi în patrule mixte formate din poliţişti şi jandarmi acestea regăsindu-se mai ales în zonele aglomerate, pe căile de acces către locurile în care se vor desfăşura slujbe religioase şi/sau ceremoniale cu participarea unui public numeros pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative, avându-se în vedere şi faptul că în această perioadă se vor desfăşura şi evenimente cu caracter electoral.
Pentru a nu fi afectat climatul de ordine publică, vor fi intensificate măsurile specifice de ordine publică în locurile aglomerate (gări, pieţe, târguri etc.), iar poliţiştii rutieri vor dispune măsuri pentru realizarea unei prezenţe active pe căile de acces ce converg spre zonele şi staţiunile turistice, principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere.
Atragem atenţia conducătorilor auto cu privire la faptul că în perioada de referinţă se vor organiza acţiuni cu aparatele de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor pe tot judeţul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu