luni, 26 noiembrie 2012

Israelul a testat cu succes un sistem de interceptare a rachetelor balistice

Tel Aviv, 25 nov /Agerpres/ - Israelul a anunţat că a testat pentru prima dată cu succes un sistem de interceptare a rachetelor balistice, potrivit unui comunicat duminică al Ministerului israelian al Apărării.

Potrivit acestui text, citat de AFP, 'prima faza de dezvoltare a sistemului David's Sling Weapon System /Sistemul Praştia lui David/ a fost încheiată cu un test reuşit de interceptare /a unei rachete balistice/ de către o rachetă de tip Stunner'.

Acest test a fost efectuat în sudul Israelului şi a fost condus de societatea israeliană Rafael de cercetare asupra armamentului.

Potrivit televiziunii publice israeliene, acest test al sistemului David's Sling a demonstrat că el este capabil să intercepteze rachete balistice cu o rază de acţiune de 50 la 250 km.

De asemenea potrivit comunicatului, acest sistem este dezvoltat în comun de 'The Israel Missile Defense Organization' şi 'The U.S. Missile Defence Agency', în colaborare cu societăţile israeliene ELTA şi Elbit pentru radar.

Israelul dispune de asemenea de sistemul Arrow II /'Săgeata' sau 'Hetz' în ebraică/ conceput pentru a neutraliza rachetele balistice cu bătaie lungă, în special iraniene şi siriene.

În sfârşit, un al treilea sistem dezvoltat de Israel, Iron Dome /Domul de fier/, este capabil să neutralizeze barajele de rachete din Gaza cu rază de acţiune scurtă şi medie. El a fost folosit cu o rată de succes de aproape 85% pe parcursul ultimelor confruntări dintre Israel şi grupurile armate palestiniene din Gaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu