marți, 27 noiembrie 2012

TRACTOARE

A căzut din remorcă


În după-amiaza zilei de ieri, 26 noiembrie a.c., poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe raza localităţii Mehadica, în urma căruia o persoană a fost rănită grav.
Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că în timp ce B.IOSIF, în vârstă de 57 ani, conducea un autotractor ce tracta o remorcă confecţionată artizanal şi neînregistrată, pe un sector de drum în curbă a pierdut controlul vehiculului şi a părăsit partea carosabilă. Pasagerul din remorcă, B.ION, de 78 ani, s-a dezechilibrat şi a căzut rănindu-se grav, fiind transportat la Spitalul Caransebeş unde a rămas internat.
Conducătorul tractorului a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cu ocazia verificărilor s-a constatat că bărbatul aflat la volanul autotractorului nu posedă nici permis de conducere.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, conducerea unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.


Nu s-a asigurat corespunzător


Fiind sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, poliţiştii rutieri au intervenit la un accident rutier produs pe DN 68, în afara localităţii Marga.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce L.IOAN, în vârstă de 54 ani, conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor şi o semiremorcă, pe un drum secundar a efectuat manevra de mers înapoi fără a se asigura. Capul tractor a rămas pe sensul de mers Caransebeş Haţeg şi a fost acroşat de un autoturism condus regulamentar de către M.VASILE, de 55 ani.
În urma impactului autoturismul a ricoşat în afara părţii carosabile şi a  rezultat rănirea uşoară a doi pasageri din autoturism în vârstă de 40, respectiv 12 ani. Victimele au fost transportate la Spitalul Municipal Caransebeş pentru îngrijiri medicale, bărbatul fiind transportat ulterior la Timişoara pentru investigaţii amănunţite.
 Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Din primele verificări se pare că cei doi pasageri nu purtau centurile de siguranţă.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu