joi, 29 noiembrie 2012

Lupte violente în jurul unei baze militare din nordul Siriei

BEIRUT (MEDIAFAX) - Lupte violente aveau loc, joi, între rebeli şi trupele guvernamentale, în special în jurul bazei militare Wadi Deif, asediată de insurgenţi, în provincia Idleb (nord-vest), a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează AFP.
Citând militanţi aflaţi la faţa locului, organizaţia neguvernamentală precizează că numeroase brigăzi de rebeli participau la un asalt asupra unuia dintre ultimele bastioane ale regimului în regiune, adăugând că armata a răspuns cu bombardamente intensive.
Un rebel a murit în confruntările din oraşul Deir Ezzor, în estul ţării, în timp ce un altul a fost ucis într-o localitate situată în apropiere de Homs (centru), a adăugat OSDO, care se sprijină pe o reţea de militanţi şi medici în Siria.
În Alep, metropola din nordul ţării devastată de patru luni de confruntări sângeroase, rebelii se luptau în mai multe cartiere cu armata, care bombarda barajul de la Techrine, situat la limita de est a provinciei, cucerită recent de insurgenţi, potrivit OSDO.
În capitală au căzut rachete într-un sector situat între cartierul Hajar el-Aswad şi tabăra de refugiaţi palestinieni de la Yarmuk, în sudul Damascului, a continuat organizaţia.
În acelaşi timp, aviaţia a bombardat libezile care se întind din cartierul Kafar Sousse din Damasc şi până la Daraya, periferia de sud-vest aflată în prezent în centrul confruntărilor, potrivit OSDO.
Rebelii au afirmat miercuri într-o înregistrare video că îl deţin pe reprezentantul Ministerului de Interne din localitatea Daraya, şeful de facto al poliţiei din oraş şi vecinătatea acestuia.
Miercuri, 158 de persoane au fost ucise, dintre care 99 de civili, potrivit OSDO, care a numărat peste 40.000 de morţi de la începutul revoltei, în martie 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu