marți, 13 noiembrie 2012

Italia: Intemperiile fac patru victime în Toscana

Roma, 13 nov /Agerpres/ - Intemperiile care au afectat nordul Italiei au făcut patru morţi în regiunea Toscana, au anunţat marţi autorităţile locale, citate de AFP.

Trei dintre victime au fost găsite marţi dimineaţa într-o maşină aparţinând companiei Enel. Potrivit autorităţilor, maşina a căzut luni seara de pe un pod care s-a prăbuşit în zona Manciano, în sudul Toscanei.

'Carabinierii au constatat că maşina căzută poartă sigla Enel', în ea aflându-se trei angajaţi ai companiei electrice italiene care urmau să efectueze o intervenţie, indică un comunicat al Centrului de salvare local.

Puternicele ploi, care au căzut asupra unei mari părţi a Italiei începând de sâmbătă, au mai făcut o victimă luni la Capalbio, în sudul Toscanei, un bărbat de 73 de ani fiind luat de viitură în timp ce se afla în maşină.

Numeroase şosele şi linii de căi ferate locale au fost închise circulaţiei în Toscana, autorităţile fiind nevoite să solicite ajutorul armatei.

Şi alte regiuni ale Italiei au fost cuprinse de inundaţii şi alunecări de teren, iar o parte a Veneţiei se afla încă sub apă, cu toate că fenomenul 'acqua alta' era mult mai puţin pronunţat faţă de maximul de duminică, atunci când marea a atins o înălţime de 1,50 m peste nivelul său normal.

Precipitaţiile au scăzut în intensitate de luni seară, iar starea de alertă urmează să fie ridicată în numeroase regiuni în cursul zilei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu