luni, 5 noiembrie 2012

„Fulger” – 20 de ani de performanţă

Chişinău, 3 noiembrie 2012 - Batalionul cu Destinaţie Specială „Fulger” al Armatei Naţionale a fost decorat cu ordinul de stat „Credinţă Patriei” clasa I. Distincţia a fost înmînată de consilierul Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul apărării şi securităţii naţionale, secretar al Consiliului suprem de securitate , Alexei Barbăneagră, în cadrul unei ceremonii dedicate aniversării a XX-a de la crearea unităţii.

Ordinul de stat „Credinţă Patriei” clasa I a fost conferit pentru îndeplinirea ireproşabilă a datoriei de serviciu, curajul demonstrat de efectivul batalionului  în cadrul misiunilor internaţionale de menţinere a păcii şi asigurarea unui înalt nivel de pregătire a subunităţilor.

Alexei Barbăneagră a mulţumit militarilor “fulgerişti”  pentru modul în care au acţionat, de-a lungul timpului, în toate misiunile din ţară şi din afară şi a apreciat modul exemplar în care  aceştia şi-au făcut datoria şi au respectat jurămîntul militar.

La rîndul său, ministrul Apărării Vitalie Marinuţa, a declarat că  Batalionul „Fulger” a demonstrat că este o unitate de elită, încadrată cu militari bine instruiţi, a căror profesionalism a fost testat în diverse acţiuni. „Succesele pe care le înregistraţi în cadrul exerciţiilor din ţară şi din afara ţării, conturează profilul unor militari profesionişti, pregătiţi să îndeplinească orice misiune încredinţată de statul nostru. Iar determinarea voastră şi măiestria de care aţi dat dovadă vor fi răsplătite de Armata Naţională”, a subliniat ministrul Marinuţa.

În cadrul evenimentului, efectivul unităţii a prezentat cîteva elemente demonstrative de luptă corp la corp, aterizări cu paraşuta pe platoul taberei militare,  coborîri de pe clădiri cu elemente de alpinism urban,  tehnici de tragere din pistol. De asemenea, oaspeţii au avut posibilitatea să viziteze o expoziţie de tehnică şi armament din dotarea unităţii.

Batalionul cu Destinaţie Specială a fost înfiinţat la 1 noiembrie 1992 . Unitatea are misiunea de cercetare specială, neutralizare a terorismului, căutare şi salvare, precum şi de pază a obiectivelor de importanţă majoră.


Pentru informaюii contactaюi:
Locotenent – colonel Diana GRГDINARU, Єef Serviciul Relaюii Publice,
Tel: +373 22 252090, +373 079704708


Abonaюi-vг la noutгюile Ministerului Apгrгrii pe www.army.md
Vizitaюi-ne pe YouTube, Facebook, Flickr єi Twitter
YouTube: http://www.youtube.com/mdnationalarmy
Facebook: http://www.facebook.com/MDAarmy?sk=info#!/MDAarmy?sk=wall
Flickr: http://www.flickr.com/photos/army_md/
Twitter: http://twitter.com/#!/MD_NationalArmy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu