joi, 3 ianuarie 2013

''Zidul electronic'' ridicat de Israel la graniţa cu Egiptul va fi terminat în trei luni

Tel Aviv, 2 ian /Agerpres/- Ultima porţiune de 12 kilometri din ''zidul electronic'' ridicat de Israel de-a lungul frontierei cu Egiptul va fi finalizat în cel mult trei luni, se menţionează într-un comunicat emis miercuri de biroul premierului Benjamin Netanyahu, citat de AFP.

Principalul tronson de 230 de kilometri a fost inaugurat recent de premierul Netanyahu, iar ultimii 12 kilometri se găsesc în partea de sud a frontierei, în apropierea staţiunii balneare israeliene Eilat.

În campania electorală pentru alegerile legislative de pe 22 ianuarie, premierul israelian mizează în special pe tema securităţii. Potrivit postului public de radio, el şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu 'succesul enorm' al acestui zid, întrucât 'în ultimele şapte luni nici un imigrant ilegal nu a mai ajuns în oraşele israeliene', constatându-se şi 'o scădere semnificativă a tentativelor de atentate şi de infiltrare din Sinai-ul egiptean'. 'Trebuie să terminăm această lucrare şi de-a lungul celorlalte frontiere ale ţării noastre unde mai există riscul unor infiltrări', a adăugat Netanyahu, fără să ofere detalii.

Guvernul israelian a aprobat în luna ianuarie 2010 construirea acestei bariere cu scopul de a bloca imigraţia clandestină, traficul cu arme şi droguri şi infiltrările teroriştilor. Netanyahu, care potrivit sondajelor este favorit în alegeri, a promis în timpul campaniei electorale că va expulza zeci de mii de imigranţi clandestini africani intraţi prin Egipt, subliniind în acelaşi timp eficacitatea unei bariere la frontieră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu