miercuri, 23 ianuarie 2013

Numărul doi al Al-Qaida în Peninsula Arabică a murit

Washington, 23 ian /Agerpres/ - Numărul doi al Al-Qaida în Peninsula Arabică (Aqpa), sauditul Said Ali al-Shehri, a murit, 'după o luptă îndelungată împotriva campaniei sioniştilor şi cruciaţilor', a anunţat un islamist radical pe contul său de Twitter, potrivit centrului american al site-urilor islamiste SITE, preluat miercuri de AFP

Decesul lui al-Shehri, anunţat de Abdallah ben Mohammed, nu a fost confirmat de site-urile islamiste ce au legături cu Al-Qaida, nici de autorităţile din Arabia Saudită sau Yemen.

Cotidianul Al-Hayat de miercuri scrie însă că, potrivit unor membri ai familiei lui al-Shehri, acesta a fost ucis în atacul unei drone americane, în a doua jumătate a lunii decembrie, în Yemen.

În octombrie 2012, Said Ali al-Shehri dezminţise, printr-un mesaj audio, anunţul morţii sale făcut la 10 septembrie de Ministerul Apărării de la Sanaa.

Said Ali al-Shehri, fost deţinut la Guantanamo predat autorităţilor saudite în 2007, a urmat un program de reabilitare pus la punct de Riad pentru cetăţenii săi reveniţi din închisoarea americană din Cuba, însă a evadat şi s-a alăturat Al-Qaida din Yemen.

Aqpa a fost creată în ianuarie 2009 prin fuziunea aripilor saudită şi yemenită ale A-Qaida, după loviturile grele date reţelei în Arabia Saudită. În fruntea Aqpa se află yemenitul Nasser al-Wahishi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu