duminică, 27 ianuarie 2013

Rusia continuă să livreze armament Siriei


Moscova, 26 ian /Agerpres/ - Rusia continuă să livreze arme Siriei, în baza unor contracte semnate înainte de izbucnirea conflictului care afectează ţara de 22 de luni, a declarat vicepremierul sirian Qadri Jamil, sâmbătă, pentru un post de radio din capitala rusă.

Confrom AFP şi EFE, care transmit ştirea, oficialul de la Damasc a menţionat, fără a intra în detalii, că Rusia livrează diferite tipuri de armament, care sunt indispensabile 'pentru apărarea suveranităţii ţării'. 'Ameninţarea unei agresiuni israeliene persistă, trebuie să menţinem un echilibru', a explicat el.

Totodată, vicepremierul a afirmat că Siria ar renunţa la achiziţionarea de arme din Rusia dacă şi SUA ar sista livrările de arme către Israel.

AFP aminteşte că, la sfârşitul anului 2012, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a afirmat că livrările de arme către Siria se fac în cadrul acordurilor de cooperare semnate în perioada Uniunii Sovietice.

În ultimii doi ani, guvernul de la Moscova a repetat în mai multe rânduri că nu îşi va revizui acordurile de cooperare cu Siria şi că îşi va îndeplini toate obligaţiile asumate, menţionează EFE, adăugând că autorităţile de la Kremlin se opun oricărei intervenţii străine în Siria, dar neagă faptul că ar fi un aliat al preşedintelui sirian Bashar Al-Assad.

Anul trecut, Rusia a confirmat livrarea către Damasc de sisteme mobile de lansare a rachetelor 'Bastion' şi de rachete de croazieră 'Yakhont', în conformitate cu un contract semnat în 2007.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu