joi, 31 ianuarie 2013

Al-Qaida ameninţă SUA şi Europa cu noi atacuri teroriste


WASHINGTON (MEDIAFAX) - Un site de promovare a jihadului a publicat o nouă ameninţare din partea reţelei teroriste Al-Qaida, în care aceasta promite să comită atacuri "zguduitoare" împotriva Statelor Unite şi Europa Occidentală, relatează The Washington Times în ediţia electronică.
Mesajul a apărut duminică pe reţeaua Ansar al Mujahidin, cu titlul "Harta Al-Qaida şi viitoarelor sale lovituri", sau într-o altă traducere din arabă "Unde o să fie următoarea lovitură Al-Qaida?"
"Pe scurt, răspunsul este următorul: următoarele lovituri ale Al-Qaida vor fi (...) în inima teritoriului necredincioşilor, America, dar şi în Franţa, Danemarca, alte ţări din Europa, în ţările care au ajutat şi ajută Franţa şi în alte locuri pe care Al-Qaida le va numi cu altă ocazie", se afirmă în ameninţare.
Atacurile vor fi "puternice, serioase, periculoase, zguduitoare şi înfricoşătoare".
Sub o secţiune a mesajului despre modalităţile de acţiune, un utilizator anonim scrie că loviturile vor fi "operaţiuni ale unor grupări sau lupi solitari, în plus faţă de folsirea maşinilor-capcană".
"Toate operaţiunile vor fi înregistrate şi publicate la timpul lor", a precizat mesajul. "Franţa să se pregătească şi adjuvanţii Franţei să se pregătească şi ei, pentru că o să fie un lung război de uzură."
Referirea la Franţa pare legată de planurile de represalii împotriva atacurilor efectuate de armata franceză în nordul Mali, în operaţiunile de îndepărtare a teroriştilor Al-Qaida.
Reţeaua Ansar al-Mujahidin este un cunoscut forum jihadist care a publicat mesaje de propagandă eficiente din partea Al-Qaida şi afiliaţilor ei.
Cu toate că acţiunile antiterorism efectuate de Statele Unite în ultimii 10 ani împotriva Al-Qaida, care au constat în uciderea liderilor organizaţiei prin atacuri cu avioane fără pilot (drone), au slăbit capacitatea organizaţiei teroriste de a mai desfăşura atacuri, ameninţarea rămâne reală, iar grupul continuă să fie periculos. Un oficial american a explicat că ameninţarea este tratată cu seriozitate de administraţia americană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu