luni, 21 ianuarie 2013

Sute de sancţiuni contravenţionale şi zeci de infracţiuni constatate de poliţişti

În patru zile de acţiuni organizate şi desfăşurate de lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş – Severin, au fost constatate 39 de infracţiuni şi aplicate sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la suma de aproximativ 170000 de lei.

La acţiuni au fost angrenate toate structurile din cadrul inspectoratului, scopul principal fiind prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a celor stradale, a furturilor, a accidentelor rutiere, precum şi descurajarea oricărei fapte contravenţionale sau penale.

În acţiuni au fost angrenaţi zilnic aproximativ 300 de poliţişti, care în perioada 17-20 ianuarie a.c., au constatat 39 de infracţiuni din care şase au fost de natură judiciară, şase la regimul silvic, 12 economico-financiare, şapte la regimul circulaţiei rutiere şi patru la regimul armelor şi muniţiilor. Lucrătorii de Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au confiscat şi două arme neletale deţinute ilegal şi 61 bucăţi muniţie pentru acestea.

  În urma acestor activităţi au fost aplicate 741 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la suma de aproximativ 170000 de lei. Dintre aceste, 69 au fost la Legea nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 70 la Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şase la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 566 la OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Pe lângă amenzile aplicate, poliţiştii rutieri au reţinut şapte permise de circulaţie şi au retras opt certificate de înmatriculare.

Purtător de cuvânt
Ag. pr. de poliție Ancuţa-Ramona Cărbunaru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu