marți, 22 ianuarie 2013

Noi ameninţări la adresa Franţei formulate de gruparea lui Mokhtar Belmokhtar

Paris, 22 ian /Agerpres/ - Gruparea teroristă care a atacat complexul petrolier de la In Amenas (Algeria) la ordinul lui Mokhtar Belmokhtar, ameninţă să comită noi atacuri, în special împotriva Franţei, conform unui material publicat luni seară de revista Paris-Match, transmite AFP.

Franţa, 'cruciaţii şi evreii sionişti vor plăti pentru agresiunile comise împotriva musulmanilor la nord de Mali, însă nu vor fi singuri. Valeţii lor vor plăti de asemenea', a declarat un purtător de cuvânt al grupării teroriste.

Operaţiunea de la In Amenas a fost un succes în proporţie de 90% pentru că am putut prelua controlul asupra unei locaţii strategice, păzită de 800 de soldaţi, cu doar 40 de oameni', a mai precizat reprezentantul teroriştilor.

Conform autorităţilor algeriene, în cazul luării de ostatici, 37 de cetăţeni străini, de 8 naţionalităţi diferite şi un algerian au fost ucişi de un comando de 32 de oameni dintre care 29 au murit şi 3 au fost arestaţi.

Reprezentantul teroriştilor a susţinut că şi gruparea a contactat autorităţile franceze pentru a negocia, informaţie dezminţită de Paris. Teroriştii au cerut oprirea ofensivei franceze din Mali şi eliberarea lui Omar Abdel-Rahman, un lider terorist deţinut în SUA pentru rolul jucat în atentatele teroriste de la World Trade Center din 1993, precum şi eliberarea unui om de ştiinţă pakistanez, Afiaa Siddiqui, închis de asemenea, în SUA, pentru terorism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu