marți, 22 ianuarie 2013

Explozie puternică într-un cartier din Damasc

Damasc, 21 ian /Agerpres/ - O puternică explozie a zguduit luni o suburbie din Doummar, în nord-estul Damascului, a provocat un număr încă neprecizat de morţi şi răniţi, conform unui comunicat al Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), transmite AFP.

O altă explozie a vizat o clădire folosită de miliţiile şi trupele pro-regim din localitatea Salmiyé, din provincia Hama (centru), soldată de asemenea cu victime, conform aceluiaşi ONG.

Ministrul sirian al apărării, Faid el-Freij, a declarat luni că ţara sa va ieşi învingătoare din acest 'complot' declanşat împotriva sa, adăugând că armata a reputat deja importante victorii, 'provocând pierderi însemnate bandelor de terorişti înarmaţi', conform televiziunii de stat, transmite AFP.

'Siria este singura ţară care depune un efort pentru eliberarea Palestinei şi a ţărilor arabe ocupate. Astfel, un complot pus la cale de sionişti şi de prietenii lor americani cu finanţarea anumitor regimuri arabe, în interesul Israelului', a declarat el cu ocazia unei inspecţii militare.

'Noi luptăm împotriva acestei conspiraţii care va eşua', a mai adăugat el, subliniind că 'în aceşti ultimi doi ani, armata a provocat nişte pierderi grele în rândul bandelor de terorişti înarmaţi angajaţi de conspiratori'.

Conform datelor oferite de ONU, revolta populară împotriva regimului Assad, declanşată în martie 2011, s-a soldat cu peste 60.000 de victime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu