luni, 21 ianuarie 2013

Aplicaţia Salvamont, lansată de Vodafone România

Bucureşti, 21 ian /Agerpres/ - Operatorul de telefonie mobilă Vodafone a anunţat, luni, lansarea noii aplicaţii Salvamont pentru Android, cu ajutorul căreia pot fi localizaţi mai uşor turiştii care au nevoie de ajutor.
Potrivit unui comunicat de presă, aplicaţia este disponibilă, în prezent, pentru toţi utilizatorii telefoanelor Android, indiferent de reţea, şi poate fi descărcată din Google Play, iar special pentru utilizatorii Vodafone, traficul de date în cadrul aplicaţiei este gratuit.
Cu ajutorul noului sistem, dispeceratul Salvamont poate fi notificat în timp real de către persoana care solicită ajutorul prin intermediul 'tabului' SOS.
La rândul lor, echipele Salvamont pot localiza poziţia telefonului, coordonatele geografice şi nivelul bateriei. Chiar dacă telefonul nu mai este în raza de acoperire a reţelei de telefonie folosite, traseul parcurs va fi memorat pe perioada monitorizării, iar la prima conexiune în reţea, dispeceratul Salvamont va putea vedea, din nou, coordonatele locaţiei utilizatorului.
Vodafone România precizează că, în perioada următoare, va fi lansată şi versiunea iOS pentru telefoanele iPhone, precum şi noi funcţionalităţi utile.
La ora actuală, compania este partener oficial al Asociaţiei Montane a Salvatorilor Montani din România /AMSMR/ din 2004, parteneriat desfăşurat sub umbrela programului 'Parteneriat pentru viaţă', ce susţine proiecte pentru salvarea de vieţi omeneşti, aflate în situaţii de urgenţă. Prin intermediul programului, Vodafone sprijină serviciile naţionale de urgenţă SMURD, Salvamont şi Salvamar.
Din 2004 şi până în prezent, Vodafone a sprijinit AMSMR cu 290.000 de euro pentru asigurarea nevoilor echipelor Salvamont din toată ţara.
Conform statisticilor oficiale, anual, peste 3.500 de turişti beneficiază de asistenţă Salvamont pentru rătăciri sau accidente suferite pe pârtiile de schi sau pe trasee montane.
În România există 53 de echipe Salvamont localizate în judeţele Alba, Argeş, Bihor, Bistriţa, Braşov, Caraş-Severin, Covasna, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Vâlcea şi Vrancea.
Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, după venituri, cu aproximativ 407 milioane de clienţi în întreaga lume, la 30 septembrie 2012.
Compania are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere la nivel mondial.
Vodafone România, divizie a Vodafone Group Plc., avea, la 30 septembrie 2012, un număr de 7.874.220 de clienţi, cu 75.809 mai mulţi clienţi decât în trimestrul anterior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu