luni, 28 ianuarie 2013

Obama analizează atent scenariul unei intervenţii armate americane în Siria

Washington, 28 ian /Agerpres/ - Preşedintele american Barack Obama a declarat că eventualitatea unei intervenţii militare a SUA în Siria este una dintre chestiunile pe care le analizează cel mai atent în această perioadă, fiind greu de prognozat dacă un astfel de scenariu ar contribui la încetarea conflictului sângeros sau ar înrăutăţi lucrurile, informează luni AP.

Într-un interviu pentru revista The New Republic, liderul de la Casa Albă a subliniat că trebuie să pună în balanţă beneficiile unei intervenţii militare în Siria şi capacitatea Pentagonului de a susţine trupe în Afganistan, unde SUA au început deja procesul de retragere treptată a forţelor din teren, după 12 ani de confruntări.

''Într-o situaţia ca cea din Siria, trebuie să mă întreb: putem face diferenţa? Ar putea (o intervenţie armată) antrena agravarea violenţelor sau folosirea armelor chimice? Ce oferă cele mai bune perspective pentru o perioadă stabilă post-Assad?'', a spus Obama.

SUA i-au cerut preşedintelui sirian Bashar al-Assad să renunţe la putere şi au recunoscut coaliţia opoziţiei siriene, dar încă nu au autorizat înarmarea rebelilor pentru înlăturarea lui Assad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu