joi, 31 ianuarie 2013

Bugetul MApN a fost adoptat de comisiile reunite de buget-finanţe


Bucureşti, 31 ian /Agerpres/ - Comisiile parlamentare de buget - finanţe au adoptat joi, cu 33 de voturi pentru, 2 împotrivă şi o abţinere, bugetul pe anul 2013 al Ministerului Apărării Naţionale, cu un amendament privind o eroare materială.
'Sunt oarecum fericit că spre deosebire de alte ministere MApN, după o lungă perioadă de timp în care a fost neglijat, anul acesta are un buget mai mare decât în anii trecuţi. Când vorbim de bugetare trebuie să avem în vedere obiectivele pe care trebuie să le realizăm. Alocarea aceasta în plus este una benefică şi în planul multianual, dar şi în programul pe care o să îl prezentăm CSAT-ului', a spus Duşa, precizând că Guvernul doreşte o creştere anuală a bugetului ministerului de 0,3% astfel încât până în 2016 să se ajungă la o alocare de cel puţin 2% din PIB.
Întrebat cu cât este mai mare bugetul MApN faţă de anul trecut Duşa a explicat: 'Cu alocări de la bugetul statului şi din venituri proprii este mai mare cu 10%, dacă comparăm cu execuţia bugetară este 14%, dar creşterea este de 8%'.
El a spus că în funcţie de situaţia economică speră ca MApN să primească bani în plus la rectificarea bugetară.
Conform proiectului de lege privind bugetul de stat pe anul în curs, Ministerul Apărării Naţionale are alocat un buget de 5,63 miliarde lei, în creştere cu 14,61% faţă de execuţia preliminată din 2012, în valoare de 4,91 miliarde lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu