joi, 31 ianuarie 2013

Dolj: Ministrul Apărării şi şeful SMG au vizitat Brigada 2 Infanterie 'Rovine'


Craiova, 31 ian /Agerpres/ - Aflat la Craiova, cu ocazia şedinţei de autoevaluare a Brigăzii 2 Infanterie 'Rovine', ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, le-a cerut militarilor ca toate obiectivele propuse să fie finalizate şi să fie mult mai eficienţi în realizarea acestora.
'Ministerul Apărării Naţionale este unul din cele trei ministere, alături de cele ale sănătăţii şi transporturilor, care va avea anul acesta un buget mai mare decât cel din anul 2012. Cu toate acestea, obiectivele pe care ni le-am propus pentru anul 2013 sunt de a eficientiza activităţile la nivelul MApN şi, implicit, şi la nivelul marii unităţi din care dumneavoastră faceţi parte. În mine veţi avea tot sprijinul, dar totodată vă cer să vă îndepliniţi misiunile cu responsabilitate', a spus ministrul Duşa.
La rândul său, şeful Statului Major General a spus că apreciază activitatea personalului din Brigada 2 Infanterie 'Rovine' şi contează pe capacitatea structurii de a-şi îndeplini misiunile pe care le va primi. 'Trebuie să folosim resursa umană la capacitatea maximă pentru a atinge obiectivele propuse pentru anul 2013', a adăugat generalul-locotenent Ştefan Dănilă.
Generalul de brigadă Dorinel Duican, comandantul Garnizoanei Craiova, a prezentat principalele obiective pentru acest an ale marii unităţi pe care o conduce, de a menţine nivelul de operaţionalizare al structurilor subordonate, în vederea participării la acţiuni militare în sistem integrat pe teritoriul naţional sau în afara acestuia, conform resurselor alocate, şi de a menţine capacitatea operaţională a structurilor destinate executării intervenţiei cu forţe la obiectivele militare, precum şi în situaţii de urgenţă.
Tot joi, la Craiova, conducerea Ministerului Apărării Naţionale s-a întâlnit cu personalul militar şi civil, precum şi cu răniţii şi văduvele militarilor eroi din unităţile din Garnizoana Craiova. De asemenea, ministrul Apărării Naţionale a discutat cu cadrele militare în rezerve şi retragere şi cu veteranii de război şi a vizitat Fabrica de Avioane Două avioane IAR 99 pentru dotarea armatei române vor fi reparate în acest an la Avioane Craiova
Două avioane IAR 99 pentru dotarea armatei române vor fi reparate în acest an la Fabrica de Avioane din Craiova. Anunţul a fost făcut, joi, la Craiova de către ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, care a precizat că Guvernul Ponta şi-a propus să menţină locurile de muncă din toate sectoarele, inclusiv din industria de apărare, iar în acest sens să asigure comenzi şi societăţilor din ţară cu producţie de tip militar, 'care pot să sprijine armata română în dotare, înzestrare şi asigurarea capabilităţii de a realiza orice misiune ca stat membru NATO sau ca stat membru al UE'.
'Am vizitat pentru prima dată la Fabrica de Avioane din Craiova, o societate care funcţionează, cu locuri de muncă pe care trebuie să le păstrăm. Guvernul Ponta şi-a propus să creeze locuri de muncă, pentru că numai prin crearea de locuri de muncă putem ieşi din marasmul acestei crize economice care întoarce lumea pe dos. Este foarte greu şi, de aceea, unde există locuri de muncă trebuie menţinute. Am insistat împreună cu doamna primar Olguţa Vasilescu să facem în continuare eforturi ca pentru dotarea armatei române să asigurăm comenzi şi societăţilor de profil din ţară cu producţie de tip militar care pot să sprijine armata română în dotare şi înzestrare şi asigurarea capabilităţii de a realiza orice misiune ca stat membru NATO sau ca stat membru al UE (...) În proiectul de buget pe acest an este prevăzută suma de 10 milioane lei pentru Avioane Craiova', a spus Mircea Duşa.
La rândul său, primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, a declarat că în proiectul de buget pe acest an este prinsă suma de 10 milioane de lei pentru două avioane care vor fi reparate la Fabrica de Avioane din Craiova, ceea ce înseamnă că un an de zile nu va fi problemă cu plata salariilor. 'Din nefericire, la Fabrica de Avioane din Craiova s-a stat şi un an de zile fără salarii. În luna iunie când am venit aici oamenii nu îşi luaseră salariile de un an. Atunci l-am adus aici pe ministrul de atunci al Apărării Naţionale, domnul Corneliu Dobriţoiu, care ne-a făcut un contract de două avioane şi iată că acum vin încă două de reparat, ceea ce înseamnă finanţare pentru Fabrica de Avioane ca să poată supravieţui încă un an de zile', a spus Olguţa Vasilescu.
Primarul Craiovei a mai afirmat că soluţia pentru Fabrica de Avioane trebuie să fie privatizarea, iar în acest sens trebuie făcute toate demersurile pentru a fi scoasă la vânzare. 'Nu se poate trăi în fiecare an cu frica de a nu primi banii necesari prin alocarea bugetară. Nu erau prevăzuţi bani anul acesta pentru reparaţia celor două avioane şi vreau să îi mulţumesc prim-ministrului Victor Ponta, pentru că am mers împreună cu reprezentanţii societăţii la domnul ministru Duşa pe care l-am convins, dar decizia era la premier cu care, de asemenea, am discutat şi ca atare am primit, prin proiectul de buget, finanţare pentru a repara în acest an două avioane', a mai spus Vasilescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu