duminică, 20 ianuarie 2013

Duşa: Am aprobat efectuarea unui zbor către Alger pentru repatrierea celor doi români morţi


Bucureşti, 20 ian /Agerpres/ - Un al doilea român care s-a aflat în complexul de la In Amenas în timpul atacului terorist din Algeria şi care fusese internat în spital şi-a pierdut viaţa, a anunţat, duminică, MAE.
"În dupa amiaza zilei de 20 ianuarie, autorităţile algeriene au informat oficial Ambasada României de la Alger că unul dintre cetăţenii români care se aflase în complexul de la In Amenas în timpul atacului terorist, a încetat din viaţă. Din informaţiile obţinute de autorităţile române, rezultă că decesul a intervenit, în spital, urmare a rănilor grave suferite, înregistrate anterior. Pe masura ce autorităţile române vor obţine date suplimentare confirmate, acestea vor fi puse la dispoziţia opiniei publice, în timp util", se arată într-un comunicat MAE, remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a aprobat efectuarea unui zbor cu un avion militar către Alger, pentru repatrierea celor doi români care au murit în urma atacului terorist de la In Amenas.
'Acum câteva minute, la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, am aprobat prin ordin al ministrului efectuarea unui zbor cu un avion militar către Alger, pentru a aduce în ţară corpurile neînsufleţite ale celor doi români. (...) În momentul acesta, facem demersurile necesare pentru a obţine aprobările de zbor, de survol al statelor care se află pe acest traseu şi în momentul în care avem aceste aprobări şi, sigur, şi statul algerian va finaliza formalităţile necesare, vom efectua zborul pentru a repatria cele două persoane', a declarat ministrul Duşa, duminică seară, la Antena 3.
Ministerul Afacerilor Externe va asigura repatrierea corpurilor neînsufleţite ale celor doi cetăţeni români, morţi în urma evenimentelor din Algeria, a informat, duminică, secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc.
MAE a anunţat duminică decesul a încă unui cetăţean român, ca urmare a atacului terorist de la In Amenas.
'În după-amiaza zilei de 20 ianuarie, autorităţile algeriene au informat oficial Ambasada României de la Alger că unul dintre cetăţenii români care se aflase în complexul de la In Amenas în timpul atacului terorist, a încetat din viaţă. Din informaţiile obţinute de autorităţile române, rezultă că decesul a intervenit, în spital, urmare a rănilor grave suferite, înregistrate anterior. Pe măsură ce autorităţile române vor obţine date suplimentare confirmate, acestea vor fi puse la dispoziţia opiniei publice, în timp util', se arată într-un comunicat al MAE remis duminică AGERPRES.
Sâmbătă, premierul Victor Ponta anunţase că un român şi-a pierdut viaţa în Algeria, unde mai mulţi angajaţi ai unei companii multinaţionale, proveniţi din diverse state, fuseseră luaţi ostatici de o grupare teroristă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu