luni, 28 ianuarie 2013

Egipt: Preşedintele Morsi decretează stare de urgenţă în trei provincii

Cairo, 27 ian /Agerpres/ - Preşedintele egiptean Mohamed Morsi a decretat, duminică seară, stare de urgenţă pentru o lună în trei provincii din nord-estul ţării, unde în ultimele zile au avut loc violenţe soldate cu cel puţin 45 de morţi, transmit Reuters şi AFP.

În cadrul unei intervenţii televizate, şeful statului egiptean a anunţat că în provinciile Port Said, Ismailia şi Suez va intra în vigoare o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, între orele locale 21:00 (19:00 GMT) şi 06:00 (04:00 GMT).

Morsi a lansat un apel la dialog către liderii opoziţiei, în contextul în care Egiptul trece printr-o criză politică agravată de violenţele izbucnite vineri în nord-estul ţării.

Nouă persoane au fost ucise vineri în violenţele produse contextul demonstraţiilor antiprezidenţiale convocate cu ocazia aniversării a doi ani de la 'revoluţia' care a răsturnat regimul Hosni Mubarak.

Alte 31 de persoane au murit sâmbătă la Port-Said (nord-est) în ciocnirile violente care au avut loc după ce un tribunal a condamnat la moarte 21 de suporteri ai clubului local Al-Masri, găsiţi vinovaţi de implicare în moartea a 74 de persoane după un meci de fotbal, în februarie 2012, contra echipei Al-Ahly din Cairo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu