joi, 24 ianuarie 2013

SORIN FRUNZĂVERDE CERE PARLAMENTULUI DEMARAREA PROCEDURII DE SUSPENDARE A PREŞEDINTELUI TRAIAN BĂSESCU

Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, a cerut Parlamentului, astăzi, la Reşiţa, în cadrul unei conferinţe de presă, demararea urgentă a procedurilor constituţionale de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. Sorin Frunzăverde a declarat că i se pare inadmisibil ca Traian Băsescu, "un preşedinte nelegitim", să-şi negocieze scurtarea mandatului prezidenţial de demisia Parlamentului, ales de peste 60% dintre cetăţeni, în urmă cu o lună. La întrebarea corespondentului SRR, Frunzăverde a afirmat că face această declaraţie "atît în nume personal cît şi în calitate de vicepreşedinte al PNL".

"Cum va reacţiona Europa şi pieţele financiare în condiţiile unor noi demersuri de suspendare", l-am întrebat pe vicepreşedintele PNL. Sorin Frunzăverde a spus că "Europa nu va spune nimic. Europa politică respectă votul ca expresie primă a democraţiei. În ceea ce priveşte pieţele financiare, acestea nu vor reacţiona negativ pentru că în acest moment există un guvern stabil care se bazează pe o majoritate parlamentară stabilă, iar oamenii de afaceri străini chiar cer Parlamentului o clarificare legislativă. Cred că vor să ştie exact dacă România este o democraţie prezidenţială, sau una parlamentară".

Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, a afirmat că negocierea sugerată de Traian Băsescu reprezintă "nesocotirea votului a 16 milioane de români". "Nu pentru aceste declaraţii ar trebui suspendat Băsescu, ci pentru comportamentul său din campania electorală, acesta este temeiul legal al demersului. Mi se pare incalificabilă condiţionarea scurtării mandatului de demisia Parlamentului ales cu 60% din voturi, conform legii în vigoare, promulgată de Traian Băsescu, apărută într-un context tot de Traian Băsescu generat, respectiv ruperea Alianţei Dreptate şi Adevăr. Cred că, odată pentru totdeauna trebuie să terminăm cu vrajba permanentă. Parlamentul trebuie să înceapă demersurile pentru suspendarea acestui preşedinte nelegitim", a spus Sorin Frunzăverde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu