joi, 31 ianuarie 2013

Un fost ministru ceh al apărării inculpat pentru acuzaţii de corupţie


Praga, 31 ian /Agerpres/ - Fostul ministru al apărării Martin Bartak va fi cercetat într-un caz de corupţie după ce un fost ambasador american l-a acuzat că a solicitat o mită într-un alt caz de corupţie la nivel înalt, scrie joi Associated Press.

Procurorul de stat Dusan Taborsky a precizat că Martin Bartak a fost inculpat oficial joi şi că riscă, în cazul în care va fi găsit vinovat de instanţa regională din oraşul Ostrava, o pedeapsă maximă de 12 ani de închisoare. Nu a fost anunţată însă şi o dată pentru debutul procesului.

Acuzarea a deschis acest caz în 2010 după ce fostul ambasador american William Cabaniss l-a acuzat pe Bartak că a solicitat nu mai puţin de 5 milioane de dolari în 2008 pentru a rezolva o problemă cu un furnizor ce ameninţa o afacere în valoare de 150 de milioane de dolari al cărei protagonist era constructorul ceh de camioane Tatra AS.

Cabaniss, care a fost ambasador între 2003 şi 2006, deţinea pe atunci o funcţie de conducere în structura Tatra. Bartak a negat toate acuzaţiile ce i se impută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu