vineri, 25 ianuarie 2013

Sanaa anunţă moartea numărului doi al Al Qaida în Yemen

Sanaa, 25 ian /Agerpres/ - Autorităţile yemenite au anunţat joi moartea numărului doi al Al Qaida în Peninsula Arabia /AQPA/, sauditul Said Ali Al-Shehri, care a supravieţuit mai multor operaţiuni armate.

  Într-un comunicat, comitetul naţional superior de securitate din Yemen a anunţat că Said al-Shehri, cofondator al AQPA, 'a decedat' din cauza rănilor suferite într-o operaţiune antiteroristă la 28 noiembrie 2012 în provincia Saada' din nordul Yemenului.

Operaţiunea a fost efectuată 'în cadrul parteneriatului şi cooperării internaţionale în materie de luptă antiteroristă', potrivit textului, citat de AFP.

'Teroristul Shehri a fost înmormântat de reţeaua Al Qaida într-un loc ţinut secret în Yemen', a adăugat comitetul în comunicat.

Miercuri, centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE a raportat moartea lui Said al-Shehri, anunţată de un islamist radical pe contul său de Twitter.

În octombrie, Said al-Shehri a dezminţit într-un mesaj audio propria sa moarte anunţată pe 10 septembrie de Ministerul yemenit al Apărării.

Said Ali al-Shehri, fost deţinut la Guantanamo predat autorităţilor saudite în 2007, a urmat un program de reabilitare instituit de Riad pentru cetăţenii săi la întoarcerea din închisoarea americană, dar a fugit pentru a se alătura Al Qaida în Yemen.

AQPA s-a născut în ianuarie 2009 prin fuziunea filialelor saudite şi yemenite ale Al Qaida după loviturile dure date reţelei în Arabia Saudită.

Şeful AQPA este yemenitul Nasser Al-Wahishi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu