luni, 28 ianuarie 2013

Algeria: Doi paznici, ucişi în atacul vizând un gazoduct


Alger, 28 ian /Agerpres/ - Doi paznici care răspundeau de securitatea unui gazoduct şi-au pierdut viaţa şi cel puţin şapte au fost răniţi într-un atac islamist care a vizat o tabără de locuit din Djebahia, în regiunea Bouira /125 kilometri sud-est de Alger/, au anunţat luni martori oculari, citaţi de AFP.

Atacul s-a produs duminică seara. Paznicii făceau parte dintr-un grup însărcinat cu asigurarea securităţii şi cu supravegherea gazoductului, care transportă în nordul ţării combustibil provenind de la exploatarea Hassi R'mel, în Sahara.

Un 'grup armat islamist' a atacat cu mortiere tabăra de locuit din Djebahia, au indicat unii din localnici. A urmat un schimb de focuri soldat cu moartea a doi paznici.

Armata algeriană a lansat o operaţiune de căutare în mediile islamiste din regiune, în încercarea de a-i găsi pe atacatori.

Organizaţia Al-Qaida în Maghrebul islamic /AQMI/ este extrem de activă în regiunea Bouira şi în departamentele vecine Boumerdes şi Tizi Ouzou, unde atacă în special forţe de securitate.

În anii '90, Algeria s-a confruntat cu un sângeros război civil. Zeci de persoane au fost ucise recent într-un atac islamist care a vizat o instalaţie pentru extracţia gazelor naturale de lângă In Amenas /sud-estul Algeriei/.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu