joi, 24 ianuarie 2013

ACŢIUNE PENTRU COMBATEREA ABSENTEISMULUI ŞCOLAR

În cursul zilei de 22 ianuarie a.c., în intervalul orar 10.00-11.00, lucrătorii Formaţiunilor de Ordine publică şi Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Staţiunii Băile Herculane, împreună cu conducerea Liceului Teoretic Hercules din Băile-Herculane au executat o acţiune pentru combaterea absenteismului şcolar. Acţiunea s-a desfăşurat  la barurile şi internet-cafe-urile din zona adiacentă unităţii de învăţământ şi cu această ocazie au fost identificaţi un număr de 9 elevi care absentau de la cursuri, unii dintre aceştia consumând băuturi alcoolice.
Elevii au fost conduşi la sediul unităţii şcolare, în vederea luării măsurilor disciplinare faţă de aceştia de către conducerea unităţii, iar împotriva lucrătorilor de la societăţile comerciale unde au fost depistaţi elevii a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Astfel de acţiuni au loc periodic pe raza întregului judeţ, iar oamenii legii se bucură de sprijinul reprezentanţilor unităţilor de învăţământ în activităţile desfăşurate, atât pentru prevenirea absenteismului şcolar, cât şi pentru a preveni victimizarea elevilor.

    Legea nr.61/1991 prevede ca fiind contravenţie „servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice a minorilor”, pentru care se poate aplica o amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu