joi, 31 ianuarie 2013

Bugetul MAI a fost aprobat de Comisiile de buget-finanţe


Bucureşti, 31 ian /Agerpres/ - Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au aprobat joi bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor, fără amendamente, cu 31 de voturi pentru, patru împotrivă şi patru abţineri.
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat că a analizat toate amendamentele şi că nu va fi de acord cu niciunul dintre acestea, îndemnându-i pe parlamentarii celor două comisii să le respingă.
'Declar deschis că am analizat toate amendamentele, nu voi fi de acord cu niciunul dintre aceste amendamente şi cu respect şi toată seriozitatea vă rog să le respingeţi, pentru că nu am cum să susţin amendamentele care s-au făcut. Sunt activităţi pe care resursele le asigură până la nivelul lunii iulie, altele pentru august, dar la rectificare se vor aloca sumele. Anul 2013 cu siguranţă este mai dificil', a spus Stroe.
El a precizat că salariile şi pensiile sunt asigurate, dar şi restanţele pentru uniformă din 2012 se vor plăti.
'Noi avem salariile asigurate, avem pensiile asigurate, avem şi uniforma asigurată restantă pentru anul 2102, deci, putem da o minimă mulţumire lucrătorilor noştri. Suntem cu o restanţă pe uniforma pe 2013. Europa nu prea mai are ce spune cu Schengenul nostru, care inclusiv pe zona frontierelor este satisfăcător spre bine. Nu mă împăunez eu, sunt mulţi care au lucrat înainte la acest proiect', a afirmat ministrul de Interne.
În cadrul dezbaterilor, deputatul PDL Andreea Paul l-a chestionat pe demnitar despre măsurile care se vor lua referitor la combatarea 'discriminării' şi ce sume sunt prevăzute pentru reabilitarea statutului poliţistelor şi pentru 'a nu mai permite încălcarea drepturilor omului'.
Radu Stroe a răspuns că în cursul săptămânii viitoare va prezenta o informare în legătură cu evaluarea situaţiilor de acest gen, 'puţine la număr' şi se va veni cu un program de măsuri pentru care vor fi alocate sume care însă 'nu pot să fie foarte mari' şi care vor fi preluate 'din activitatea de personal'.
Bugetul Ministerului Afacerilor Interne scade în 2013 cu 3,91% şi va fi de 8,287 miliarde lei, faţă de 8,625 miliarde lei execuţia preliminată din anul anterior, potrivit proiectului de buget de stat pe anul în curs publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.
Din totalul alocării pe anul 2013, cheltuielile de personal vor fi în cuantum de 6,996 miliarde lei, în creştere cu 8,3% faţă de execuţia preliminată din anul precedent, când a fost de 6,46 miliarde lei. Din totalul cheltuielilor de personal, 3,305 miliarde lei sunt pentru salarii de bază, 1,6 miliarde de lei pentru cheltuieli salariale în natură, 1,2 miliarde lei pentru norme de hrană, 333 milioane lei pentru uniforme şi echipamente, iar 193,9 milioane lei sunt pentru sporuri pentru condiţii de muncă.
La capitolul 'Bunuri şi servicii', bugetul MAI va fi de 483 milioane lei, în scădere cu 37,27% faţă de execuţia preliminată din anul precedent, când suma s-a ridicat la 770 milioane lei.
În ceea ce priveşte proiectele cu finanţare din Fonduri Externe Nerambursabile (FEN) postaderare, bugetul MAI pe 2013 este de 295 milioane lei, în creştere cu 52,45% în comparaţie cu execuţia preliminată din anul precedent, când a fost de 193,7 milioane lei.
Ministerul Afacerilor Interne are prevăzut în bugetul pentru 2013 suma de 63 milioane lei (scădere de 23,76%) la capitolul 'Asistenţa socială' şi 346,6 milioane lei (scădere de 66,14%) la capitolul 'Cheltuieli de capital'.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu