luni, 28 ianuarie 2013

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin continuă să efectueze acţiuni cu efective mărite pe raza întregului judeţ

Principalul obiectiv al acestor acţiuni îl reprezintă prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a celor stradale, a furturilor din patrimoniul public şi privat, a accidentelor rutiere şi încălcărilor normelor de rutieră, precum şi a celorlalte componente ale fenomenului infracţional şi contravenţional.
La acţiuni au participat 266 de poliţişti, din care 144 din cadrul structurilor de ordine publică, 34 din cadrul structurilor de poliţie rutieră, 33 din cadrul structurilor de investigaţii criminale precum şi poliţişti din cadrul structurilor de investigarea fraudelor, intervenţie rapidă, arme, explozivi şi substanţe periculoase, în cooperare cu poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi.
În urma acestor activităţi au fost aplicate 179 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la suma de 26.370 lei. Dintre acestea, 142 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice conform OUG nr.195/2002, 13 sancţiuni au fost la Legea nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 4 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 2 la Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Pe lângă amenzile aplicate, poliţiştii rutieri au reţinut 6 permise de circulaţie şi au retras 4 certificate de înmatriculare.
Cu această ocazie au fost constatate şapte infracţiuni, din care şase în flagrant. Patru infracţiuni au fost de natură judiciară şi trei la regimul circulaţiei rutiere.
În cursul nopţii de 26-27 ianuarie a.c., numai pe raza municipiului Reşiţa au acţionat 43 de poliţişti care au efectuat razii la trei discoteci şi două unităţi de alimentaţie publică, ocazie cu care au fost conduse la sediul poliţiei 37 de persoane care nu posedau acte de identitate asupra lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu